Kerro tarinasi

Haluatko mielenterveystarinasi nähdyksi ja kuulluksi?

Oletko kokenut hulluutta tai syntynyt sellaiseksi? Oletko nähnyt vierestä, kun läheisen mieli rakoilee? Työskenteletkö mielenterveystapausten kanssa? Miten hulluus on koskettanut elämääsi? Jos haluat tarinasi blogiin, toimi seuraavasti:

Lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi minulle, eli Viiville osoitteeseen hulluussarjakuvia@gmail.com. Yhteydenotto ei sido sinua eikä minua mihinkään. En jaa lähettämääsi viestiä kenellekkään, vaan toimin kaiken saamani materiaalin kanssa rikkomattomalla luottamuksella.

Lähetä minulle siis mitä tahansa materiaalia sarjakuvan käsikirjoituksen pohjaksi. En näytä enkä luovuta sitä eteenpäin, koskaan. Sarjiksessa saa esiintyä nimettömänä, etunimellä tai vaikka omilla kasvoillaan. Poistan materiaalin, jos päätämme olla työstämättä tarinaasi eteenpäin.

Materiaali voi olla mitä tahansa, mikä kuvaa hulluuskokemuksiasi. Tutustun mielelläni vapaamuotoisiin teksteihin, päiväkirjamerkintöihin, valokuviin, runoihin, lyriikoihin, musiikkiin, kuvataiteseen, kirjallisuuteen – oikeastaan mihin tahansa. Jokainen kuvaus, yksittäinen tapahtuma, fiilis tai kohtaaminen hulluuden kanssa käy. Voit esittää toiveita myös sarjakuvan visuaalisesta tyylistä, jonka toteutan oman kädenjälkeni rajoissa.

Tarinaa työstetään yhdessä. Tutustun materiaaliin ja teen käsikirjoitusversion. Lähettäjänä sinä kommentoit käsikirjoitusta, johon tehdään tarvittaessa muutoksia. Bloggaajana minä teen työn, sinä kommentoit sen tuloksia.

Aloitan tarinan valmiiksi piirtämisen vasta, kun olen saanut tarinasi luonnokselle hyväksyntäsi. Lisäksi valmis sarjakuva julkaistaan vasta, kun annat siihen luvan.

Voit perääntyä projektista milloin tahansa, mikäli siltä tuntuu. Tämä siksi, että Hulluussarjakuvien tarkoitus on lisätä meidän mielenvikaisten hyvinvointia, ei aiheuttaa ylimääräistä stressiä.

En voi luvata, että ehtisin piirtää kaikki saamani tarinat. Esimerkiksi vuoden 2016 tarinat on valittu ja sitoutettu. Kerään silti koko ajan kiinnostavaa materiaalia tulevaisuuden varalle ja haluan keskustella muutoinkin aiheesta.

Yksi asia on varma: jokainen kertomus vaikuttaa minuun, rikastaen käsitystäni hulluudesta. Vaikken pysty piirtämään kaikkea, tarinasi tulee olemaan osa tätä projektia lisääntyneen ymmärryksen kautta. En julkaise mitään kertomaasi ilman lupaasi, vaikka lähettämäsi materiaali muutoin auttaisi työskentelyäni. Olen kiitollinen ja vaikuttunut jokaisesta viestistä.

Hulluussarjakuvia julkaisee vuoden 2016 aikana tarinoita siitä, kuinka hulluus on inhimillinen osa meitä. Ole sinäkin yksi meistä, jotka kieltäytyvät vaikenemasta.

Blogi facebookissa ja nettisivullani.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *