Kerro tarinasi

Haluatko mielenterveystarinasi nähdyksi ja kuulluksi?

Oletko kokenut hulluutta tai syntynyt sellaiseksi? Oletko nähnyt vierestä, kun läheisen mieli rakoilee? Työskenteletkö mielenterveystapausten kanssa? Miten hulluus on koskettanut elämääsi? Jos haluat tarinasi blogiin, toimi seuraavasti:

Lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi minulle, eli Viiville osoitteeseen hulluussarjakuvia@gmail.com. Yhteydenotto ei sido sinua eikä minua mihinkään. En jaa lähettämääsi viestiä kenellekkään, vaan toimin kaiken saamani materiaalin kanssa luottamuksellisesti.

Lähetä minulle siis mitä tahansa materiaalia sarjakuvan käsikirjoituksen pohjaksi. En näytä enkä luovuta sitä eteenpäin. Sarjiksessa saa esiintyä nimettömänä, etunimellä tai vaikka omilla kasvoillaan.

Materiaali voi olla mitä tahansa, mikä kuvaa hulluuskokemuksiasi. Tutustun mielelläni vapaamuotoisiin teksteihin, päiväkirjamerkintöihin, valokuviin, runoihin, lyriikoihin, musiikkiin, kuvataiteseen, kirjallisuuteen – oikeastaan mihin tahansa. Jokainen kuvaus, yksittäinen tapahtuma, fiilis tai kohtaaminen hulluuden kanssa käy. Voit esittää toiveita myös sarjakuvan visuaalisesta tyylistä, jonka toteutan oman kädenjälkeni rajoissa.

Tarinaa työstetään yhdessä. Tutustun materiaaliin ja teen käsikirjoitusversion. Lähettäjänä sinä kommentoit käsikirjoitusta, johon tehdään tarvittaessa muutoksia. Bloggaajana minä teen työn, sinä kommentoit sen tuloksia.

Aloitan tarinan valmiiksi piirtämisen vasta, kun olen saanut tarinasi luonnokselle hyväksyntäsi. Valmis sarjakuva julkaistaan, kun annat siihen luvan.

Voit perääntyä projektista ja poistan saamani materiaalin, jos niin toivot. Tämä siksi, että Hulluussarjakuvien tarkoitus on lisätä meidän mielenvikaisten hyvinvointia, ei aiheuttaa ylimääräistä stressiä.

En pysty piirtämään kaikkia saamiani, arvokkaita tarinoita. Ikäväkseni voin työstää vain murto-osan kertomuksista sarjakuviksi asti. Kerään silti koko ajan kiinnostavaa materiaalia tulevaisuuden varalle ja haluan keskustella muutoinkin aiheesta.

Onneksi jokainen voi kuitenkin vaikuttaa sarjakuvien lopputuloksiin: millaisia sarjakuvia valitsen piirrettäväkseni ja miten mikin hulluus esitetään. Jokainen kertomus vaikuttaa minuun, rikastaen käsitystäni hulluudesta. Sinä voi auttaa minua näkemään paremmin, laajemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Vaikken pysty piirtämään kaikkea, kaikki osanottajat ovat osa tätä blogia. Tietystikään en julkaise mitään kertomaasi ilman lupaasi, vaikka lähettämäsi materiaali muutoin auttaisi työskentelyäni. Olen kiitollinen ja vaikuttunut jokaisesta viestistä.

Hulluussarjakuvia julkaisee tarinoita siitä, kuinka hulluus on inhimillinen osa meitä. Ole sinäkin yksi meistä, jotka kieltäytyvät vaikenemasta.

Blogi facebookissa ja nettisivullani.

Share

2 vastausta artikkeliin ”Kerro tarinasi

  1. Moi Viivi,
    Juteltiin äsken puhelimessa näistä sarjakuvistasi. En seuraa mitään sarjakuvia tai ilmiötä aktiivisesti, mutta olipa erikoista että teet juuri sitä mikiä minulle on tullut mieleen: Tositarinoihin perustuvia sarjakuvia ja lyhytelokuvia, jotka nimenomaan perustuisivat jonkinlaiseen hulluuteen. Naapuriviha on yksi imenemismuoto, mutta noitahan tietysti riittää kuten listasikin kertoo.
    Koeta saada sarjakuvillesi tv-tuottaja!!! Sarajkuvissa on hyvä pohja lyhyelokuvaan ja jonkinlaiseen sarjaan. Se olisi todella koukuttava sarja mielestäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *