Kaapistatulo / Out of the Closet

Hulluurangot kolisevat kaapista.  ©Viivi Rintanen (2015).

Tervetuloa Hulluussarjakuvia-blogiin! Täällä minä, Viivi, piirrän tosielämän mielenterveystarinoita yhteistyössä lähettäjien kanssa. Tammikuusta 2016 lähtien olemme julkaisseet sarjakuvakertomuksia tosielämän hulluudesta. Tervetuloa osallistumaan, tutustumaan blogin periaatteisiin ja  jatkossa lukemaan todenmukaisia sarjakuvia mielenvikaisuudesta!  Hulluussarjakuvat löydät myös facebookista.

Hulluusarjikset tekee mielellään yhteistyötä järjestöjen tai muiden meidän sekopäiden puolella olevien tahojen kanssa. Blogin henkeä näkyy esimerkiksi Ylen toteuttamassa nuorten mielenterveyskampanjassa (osallistuin kampanjan kuvittamiseen) tai Ylen KulttuuriCoktailin Suomalaisia sarjakuvataiteilijoita-minidokumentista, jossa kerron työskentelyni motiiveista ja esikoisteokseni Mielisairaalan kesätytön (Suuri Kurpitsa 2015) synnystä.

Seuraa blogia Facebookissa ja Blogilistassa tai Instassa!

Share

6 vastausta artikkeliin ”Kaapistatulo / Out of the Closet

  1. Kauniisti piirrettyjä, ajatuksella tehtyjä sarjakuvia. Kaikki eivät osaa ilmaista itseään luovasti (tai välttämättä oikein muutenkaan), vaikka tarinansa haluaisivat kertoakin, joten on tosi hienoa, että joku toinen auttaa pukemaan sanoiksi ja kuviksi vaikeat tunteet, kokemukset ja ajatukset – ja vielä näin huolellisesti ja visuaalisesti mielenkiintoisesti. Mahtavaa!

    • Kiitos. Kommenttisi kannustaa suuresti. Hulluussarjakuvissa on mukana monenlaisia tyyppejä. Kirjallinen ilmaisu on monilla erinomaista ja minua tarvittiin monissa tapauksissa vain muuntamaan toimiva teksti sarjikseksi. Esimerkiksi Julian tarina oli valmiiksi todella hyvä ja episodioitu, joten sen kerronnasta en ota paljonkaan kunniaa. Mutta niinkuin sanoit, kaikki eivät ole tarinankertojia vaan niiden eläjiä ja on minun duunini esittää se, mitä sellaiset tyypit haluavat sanoa. Paras duuni, mikä minulla on ikinä ollut. 🙂 Toivottavasti tykkäät ja kommentoit vastaisuudessakin!

    • Kiitos! Sairaalapäiväkirja (SusuPetal 2013) on hyvä kirja. <3 Olen iloinen että sait Kadoksissa-tarinasta kirjan kokemukseesi vielä jotain uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *