KR(APU)L(A) – The worst hangover ever

Krapula voi olla viaton ja pieni jyskytys. Tai sitten se voi olla pimeä ja ongelmallinen, toistuva kuilu, josta poispääsy on pikkuhiljaa vaikeampaa. Lähestyvän Flow-viikonlopun kunniaksi ja sarjakuvafestareita odottaen, tässä Järjettömän Vallilan kertomus käännekohtaisesta kankkusesta!

Kertomus on julkaistu aikaisemmin loppuunmyydyssä RIKKI-lehdessä vuoden 2016 sarjakuvafestivaaleilla. Nähdäänhän seuraavilla Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 2.-3.9. Helsingin Suvilahdessa? 🙂

This story is about the worst and most groundbreaking hangover in a guy’s life. It’s part of an inclusive project called Hulluussarjakuvia – Comics about Madness. Check out the short description of this blog  and enjoy the subtitles between the panels. 🙂

Tarinankertoja/Storyteller: Järjetön Vallila 2016
Piirtotyö/Comic: Viivi Rintanen 2016

Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(1)Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(2)Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(3)Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(4)

Krapula (Hulluussarjakuvia 2016).Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(5)Krapula_Hulluussarjakuvia_2016-(6)Lue lisää tarinan taustoista alta!

”Alkoholi ja muut päihteet vaikuttavat ahdistus- ja pelko-oireisiin kahdensuuntaisesti. Toisaalta alkoholi lievittää pelko-oireita ja ahdistuneisuutta saaden ihmisen esimerkiksi menemään rohkeammin pelättäviin tilanteisiin. Tämä johtaa toisinaan alkoholin säännölliseen ja runsaaseen käyttöön; samalla alkoholin oireita lievittävä teho ajan mittaan huononee.

Toisaalta taas alkoholin käyttö on eräs niistä elimistön rasitustekijöistä, jotka edesauttavat elimistöä herkistymään ja tuottamaan liian voimakkaita ahdistus- ja pelkotuntemuksia. Etenkin paniikkikohtausten taustalla on usein pitempään jatkunut alkoholinkäyttö ja sen tuottama krapula- ja vieroitustila. Paniikkioireita ja alkoholin vieroitusoireita on itse asiassa joskus vaikea erottaa toisistaan.” Lähde: Päihdelinkki.

Viivi: Pidän tästä tarinasta, koska se ei moralisoi päihteitä tai hauskanpitoa. Se näyttää tilanteen, jossa bileet eivät olleet enää megakankkusen arvoisia. Bailaaminen voi heijastella tavallisen tyypin tavallisia mielenterveysongelmia tai olla aidosti viatonta yoloilua. Mutta pahimmillaan laukaista kierteen, joka ei muutoin näkisi päivänvaloa. Samaistun liskojen yöhön.

Tärkeä info: sarjisfestarit lähestyvät! Minut löytää Helsinki Zine Festivaalin pöydän takaa, jossa signeeraan, piirrän ja myyn Mielisairaalan kesätyttöä ja printtejä. Omalla hankintalistallani on minimissään RIKKI-kollektiivin uusin lapsukainen Rikkinäisen mielen kuvia. Kirja pölähtää myyntiin Suuren Kurpitsan kustantamana ja ihailemani Apila Pepitan toimittamana, eli laatu ja sanottavan tärkeys on taattu. Hulluussarjakuvia ei ole niteessä mukana, mutta ei tarvitsekaan, koska esimerkiksi Tiitu Takalo, Kimmo Lust, Wolf Kankare ja moni muu on. 🙂

Tekeillä on useampia Hulluussarjakuvia eli kelien pimetessä ruutunne täyttyvät värikkäistä tarinoista säännöllisemmin.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *