Raskaan sarjan psykiatriaa 3/5: Kuka ymmärtäisi Ärmättiä

Oletko ikinä toivonut, ettet tuntisi syyllisyyttä, katumusta, surua tai muita omatunnon kolkutuksia? Mutta mitä jos edellisten sijaan tuntisitkin roppakaupalla raivoa ja olisit kyvytön hallitsemaan lukemattomia, tykyttäviä vihaimpulssejasi itse?

Tämä on kolmas osa Raskaan sarjan psykiatriaa-kertomussarjasta, joka kuvaa tiukasti säpissä olevan laitoksen asukkaita psykiatrisen sairaanhoitajan Valpurin näkökulmasta. Hän hoitaa työkseen ihmisiä, joiden hulluus on vakavamman laatuista tai hoitamattomana johtanut väkivaltaisiin tai vaarallisiin tekoihin. Ensimmäinen kuvitettu tarina kertoi Sannasta ja toinen Antista. 

Tällä kertaa Valpuri havainnoi Penttiä, jonka hermoja riivaa tulisen karjalaisen sielun lisäksi jokin muukin. On kuitenkin olemassa yksi olento, joka voi rauhoittaa Hulkin vihavoiman omaavan äijänkäppyrän.

1 Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-2_versio2Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-3 Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-4 versio 2Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-5 Raskaan-sarjan-psykiatriaa-Ärmätti-sivu-6Mitä ajatuksia tarina sinussa herätti? Kommentoi ihmeessä!

Ps. Nyt voit lukea Hulluussarjakuvia myös Facebookissa ja Instagramissa! Testailen parhaillaan, mikä julkaisumuoto helpottaisi teitä lukijoita eniten. Tämä jakso ilmestyy pian sekä Instagram-tililleni (@viivi_rintanen) että Hulluussarjakuvien Facebook-seinän kuvakansioksi. Voit lukea sarjakuvan molemmissa selaamalla oikealle. Mitä pidät uusista julkaisumuodoista?

 

Share

Yksi vastaus artikkeliin ”Raskaan sarjan psykiatriaa 3/5: Kuka ymmärtäisi Ärmättiä

  1. En ole äkäinen luonne, ja välillä on pitkiäkin aikoja ilman kummempia suuttumuksen tunteita. Samalla minulla on kuitenkin siinä mielessä aggressio-ongelma, etten osaa reagoida oikein konfliktitilanteissa. Olisi varmasti hyödyllistä, jos kykenisin käyttämään aggressiota voimavarana asteittain, ja tuomaan mielipahani esiin kypsästi itseäni suojellen. Ikäänkuin varoittaisin muita ennakkoon tulevasta törmäyskurssista. Kuitenkin tahtoo käydä niin, että puren hammasta, kunnes kilahdan enemmän tai vähemmän.

    Psykoosijaksoillani minua on usein pidetty aggressiivisena, ja kerran tällaisessa yhteydessä olen yrittänyt lyödä lääkäriä asiakirjojen mukaan. Kuitenkaan mitään varsinaista vahinkoa ei ole tapahtunut vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *